Tösera till Ullared

I helgen är det dags för mig och mina fina töser att åka till Ullared. Har sett framemot detta länge nu. Dagen till ära bakade jag givetvis gekåscupcake. 
 
 
 

After Eight Tårta

Idag har jag gjort en after eight tårta till min kollega som vill överraska sin mamma. 
 
 
 
Chokladtårtbotten:
 
4 ägg
2 dl socker
1 dl vetemjöl
1/2 dl potatismjöl
1/2 dl kakao
2 tsk bakpulver
 
Smöra och bröda en springform ca 24-26 cm. Vispa ägg och socker poröst i minst 5 min. Blanda potatismjölet, vetemjölet, kakao bakpulvret. Sikta sedan ner mjölblandningen i äggsmeten. Rör försiktigt runt. Häll smeten i en form. Grädda i nedre delen av ungen i ca 30-35 min. 175 grader. Ta ur botten och låt den svalna lite. Dela botten i 3 delar. 
 
After eight fluff:
 
4 dl grädde
100 g after eight
 
Värm grädden i en kastrull, absolut inte koka. Lägg i after eighten och låt dem smälta i grädden. Det kan ta lite tid men det är viktigt att allt är smält. Ställ sedan i kyl i minst 6 h. Vispa sedan som vanlig grädde. Bred ut på tårtan. Spara en liten del för breda runt tårtan innan dekoration.
 
Hallonfyllningen:
 
3 dl grädde
2-3 dl halvtinade hallon
2-4 msk marsanpulver.
 
Vispa grädden hårt. Häll i den halvtinade hallon och låt vispen mosa sönder hallonen i grädden. Sedan häller du i marsanpulver efter smak.
Ställ i kylen en stund innan du breder på tårtan.
 
 
Mmmm!
 
 

Novas lilla prinsesstårta

Idag har jag gjort en liten Nova glad. Hon har fått sin önsketårta med lilla prinsessan på. Har redan fått ett bildbevis på att hon är nöjd med den!
 
 
 
 
 
Tårtbotten:

4 ägg
2 dl socker
1 dl potatismjöl 
1 dl vetemjöl
1-2 tsk bakpulver
 
Smöra och bröda en springform ca 24-26 cm. Vispa ägg och socker poröst i minst 5 min. Blanda potatismjölet, vetemjölet och bakpulvert. Sikta sedan ner mjölblandningen i äggsmeten. Rör försiktigt runt. Häll smeten i en form. Grädda i nedre delen av ungen i ca 30-35 min. 175 grader. Ta ur botten och låt den svalna lite. Dela botten i 3 delar. 
 
Dumlefluff:

4 dl grädde
90-100 g dumlekola.
 
Värm grädden i en kastrull, absolut inte koka. Lägg i dumlekolorna och låt dem smälta i grädden. Det kan ta lite tid men det är viktigt att allt är smält. Ställ sedan i kyl i minst 6 h. Vispa sedan som vanlig grädde. Bred ut på tårtan. Spara en liten del för breda runt tårtan innan dekoration.
 
Skumsvampfluff

3 dl grädde
70-80 g skumsvampar (lösvikt)
 
Gör samma procedur som på dumlefluffet. 
 
Lycka till!
 
 

Härlig tårta till Iris!

Idag har jag fått äran att baka en tårta till Iris som fyller 2 år. Jag gjorde en tårta med spritsade rosor på. Sedan satte jag en prinsesskrona på. 
 
 
 
 
 
Tårtbotten:

4 ägg
2 dl socker
1 dl potatismjöl
1 dl vetemjöl
1-2 tsk bakpulver
 
Blanda ägg och socker poräst, minst 5 min. Blanda potaismjöl, vetemjöl och bakpuler. Sikta sedan ner i äggblandningen. Rör om. Häll smeten i i en smord springform ca 24-26 cm. Grädda i nedre delen av ungen i ca 30-35 min. Låt svalna. Ta loss ifrån formen. Dela botten i 3 delar.
 
Hallonfyllningen:
 
3 dl grädde
2-3 dl halvtinade hallon
2-4 msk marsanpulver.
 
Vispa grädden hårt. Häll i den halvtinade hallon och låt vispen mosa sönder hallonen i grädden. Sedan häller du i marsanpulver efter smak.
Ställ i kylen en stund innan du breder på tårtan.
 
Dumlefluff:

4 dl grädde
ca 90-100 g dumlekola
 
Värm upp grädden i en kastrull (absolut inte koka). Lägg i dumlekolorna och de smälta i grädden. Kan ta en stund innan allt är smält men viktigt att det är helt smälta.
Ställ in fluffet i kylen i minst 6 h innan du ska använda den. Vispa upp det som vanlig grädde och bred ut på tårtan. Spara en liten del för att smeta runt tårtan. 
 
KLAR!
 
 

Tårtan till Stockholm!

I helgen har jag och min sambo varit i Stockholm och hälsat på min goa Sophie och hennes Klas. Vi hade riktigt roligt och trevligt. Ätit gott och skrattat mycket. Innan vi åkte hem så åt vi en helt fantastikt god brunch, mmmm!!!
Givetvis var jag tvungen att baka en tårta till Sophie eftersom jag vet hur mycket hon älskar sådant. Hittade denna goding att göra. Den blev riktigt bra. Mastig med god!!! 
 
 
 
 
 
 
 
 
RSS 2.0