Clowntårta!

 
Idag var det en glad 7-årig tjej som fick sin clowntårta! 
 
 
 
 
 
Tårtbotten:
 
4 ägg
2 dl socker
1 dl potatismjöl 
1 dl vetemjöl
1-2 tsk bakpulver
 
Smöra och bröda en springform ca 24-26 cm. Vispa ägg och socker poröst i minst 5 min. Blanda potatismjölet, vetemjölet och bakpulvert. Sikta sedan ner mjölblandningen i äggsmeten. Rör försiktigt runt. Häll smeten i en form. Grädda i nedre delen av ungen i ca 30-35 min. 175 grader. Ta ur botten och låt den svalna lite. Dela botten i 3 delar. 
 
Fyllning:
4 dl grädde
4 dl vaniljkräm
150 g hallonsylt
 
vispa ihop vaniljkrämen och låt den stå i kylen i ett par timmar. 
Vispa grädden, inte för hårt. Blanda 2/3 av grädden i vaniljkrämen. 
Ta hälften av vaniljgrädden i botten. Lägg på en botten till och på den lägger du hallonsylten, på hallonsylten lägger du resterande vaniljgrädden. Lägg på den sista botten och runt den bredera du grädden som blev över. 
 
Lycka till! 
 
 

Skumtomtefudge!

Nu har jag börjat smyga med julgodiset. Först ut i år är skumtomtefudge. Blev ganska gott faktiskt. 
 
 
 
 
 
 
 
Gör så här:

12 st Skumtomtar
2 dl strösocker
1 dl vispgrädde
50 gram smör
100 gram vit choklad
ev några droppar röd hushållsfärg

Lägg allt utom chokladen och färgen i en kastrull.
Smält på svag värme tills allt har lösts upp.
Klipp gärna tomtarna i mindre bitar så går det snabbare. Rör runt ofta.
Ta kastrullen från värmen och rör ner chokladen tills den tills den har smält.
Rör eventuellt ner några droppar karamellfärg, till önskad färg.
Klä en form med bakplåtspapper och häll i smeten.
Ställ in formen i kylen i minst en timme för att stelna och skär sedan i rutor.

Lycka till!

Farsdagkaka med fin(nobl)ess

Nu har man firat alla fina pappor som finns.
Pappan här i huset blev firade ordentligt med blommer och parfym i paketet. På kvällen var vi hos min syster och familj. Dit kom min pappa och mamma också. Så vi har firat orentligt som sagt. 
Jag bakade till kvällen också. Det blev en kladdkaka med nobless. Mmmmm!!!
 
 
 
Noblesskladdkaka:

3 dl strösocker
50 g smör
2 ägg
1 tsk vaniljsocker
1 pkt Noblesse ( 150 g )
1 ½ dl vetemjöl
3 msk kakaopulver
6 smulade bragokex
1 krm salt
 
Dekorera med nobless.

Sätt ugnen på 175 grader.
Smöra en form med löstagbara kanter och smula i bragokex.
Smält smör och noblesse i en kastrull.
Vispa ägg och socker luftigt i en bunke. Blanda de övriga (torra) ingredienserna och sikta ner i ägg och sockersmeten.
Blanda i smör och noblesseblandningen i smeten. Blanda väl! 
Häll i smeten i formen, grädda 25-30 minuter på den nedersta falsen i ugnen. Ta ut kakan och medan den är varm så läger du noblessen så att den smälter. 
Servera med glass. 

Lycka till!!!
 

Hemlig mini bröllopstårta!


Idag hann jag även med att göra en mini bröllopstårta.
 
 
 
Tårtbotten:

4 ägg
2 dl socker
1 dl potatismjöl 
1 dl vetemjöl
1-2 tsk bakpulver
 
Smöra och bröda en springform ca 24-26 cm. Vispa ägg och socker poröst i minst 5 min. Blanda potatismjölet, vetemjölet och bakpulvert. Sikta sedan ner mjölblandningen i äggsmeten. Rör försiktigt runt. Häll smeten i en form. Grädda i nedre delen av ungen i ca 30-35 min. 175 grader. Ta ur botten och låt den svalna lite. Dela botten i 3 delar. 
 
Mjölkchokladfluff:

4 dl grädde
150-180 g mjölkchoklad
 
Värm grädden i en kastrull, absolut inte koka. Lägg i chokladen och låt dem smälta i grädden. Det kan ta lite tid men det är viktigt att allt är smält. Ställ sedan i kyl i minst 6 h. Vispa sedan som vanlig grädde. Bred ut på tårtan. Spara en liten del för breda runt tårtan innan dekoration.
 
Hallonfyllningen:
 
3 dl grädde
2-3 dl halvtinade hallon
2-4 msk marsanpulver.
 
Vispa grädden hårt. Häll i den halvtinade hallon och låt vispen mosa sönder hallonen i grädden. Sedan häller du i marsanpulver efter smak.
Ställ i kylen en stund innan du breder på tårtan.
 
Lycka till!
 
 

Djungeltårta till Thea!

Har fått äran att göra en djugeltårta till en söt Thea som fyller 1 år idag.  Jag gjorde en apa, elefant och ett lejon på tårtan sedan gjorde jag själva tårtan som en zebra. 
 
 
 
 
 
 
Chokladtårtbotten:
 
4 ägg
2 dl socker
1 dl vetemjöl
1/2 dl potatismjöl
1/2 dl kakao
2 tsk bakpulver
 
Smöra och bröda en springform ca 24-26 cm. Vispa ägg och socker poröst i minst 5 min. Blanda potatismjölet, vetemjölet, kakao bakpulvret. Sikta sedan ner mjölblandningen i äggsmeten. Rör försiktigt runt. Häll smeten i en form. Grädda i nedre delen av ungen i ca 30-35 min. 175 grader. Ta ur botten och låt den svalna lite. Dela botten i 3 delar. 
 
Geisha fluff:
 
3 dl grädde
150-170 g Geisha 
 
Värm grädden i en kastrull, absolut inte koka. Lägg i after eighten och låt dem smälta i grädden. Det kan ta lite tid men det är viktigt att allt är smält. Ställ sedan i kyl i minst 6 h. Vispa sedan som vanlig grädde. Bred ut på tårtan. 
 
Hallonfyllningen:
 
3 dl grädde
2-3 dl halvtinade hallon
2-4 msk marsanpulver.
 
Vispa grädden hårt. Häll i den halvtinade hallon och låt vispen mosa sönder hallonen i grädden. Sedan häller du i marsanpulver efter smak.
Ställ i kylen en stund innan du breder på tårtan.
 
Mmmmm!

Smörgåstårta

Nu testade jag att göra en smörgåstårta till en kollega. Så här blev det resultatet. 
 
 
 

Tårta med racebilar!

Har för en stund sedan lämnat över en tårta med racebilar på till en söt tjej som fyller 2 år idag. Denna tårta är helt laktosfri. Har även hittat på ica en mjölkfri mjölkchoklad, hur bra som helst.
 
 
 
Tårtbotten:

4 ägg
2 dl socker
1 dl potatismjöl 
1 dl vetemjöl
1-2 tsk bakpulver
 
Smöra och bröda en springform ca 24-26 cm. Vispa ägg och socker poröst i minst 5 min. Blanda potatismjölet, vetemjölet och bakpulvert. Sikta sedan ner mjölblandningen i äggsmeten. Rör försiktigt runt. Häll smeten i en form. Grädda i nedre delen av ungen i ca 30-35 min. 175 grader. Ta ur botten och låt den svalna lite. Dela botten i 3 delar. 
 
Mjölkchokladfluff (laktosfri):

4 dl grädde
150-180g g mjölkchoklad (laktosfri).
 
Värm grädden i en kastrull, absolut inte koka. Lägg i chokladen och låt dem smälta i grädden. Det kan ta lite tid men det är viktigt att allt är smält. Ställ sedan i kyl i minst 6 h. Vispa sedan som vanlig grädde. Bred ut på tårtan. Spara en liten del för breda runt tårtan innan dekoration.
 
Hallonfyllningen:
 
3 dl grädde
2-3 dl halvtinade hallon
2-4 msk marsanpulver.
 
Vispa grädden hårt. Häll i den halvtinade hallon och låt vispen mosa sönder hallonen i grädden. Sedan häller du i marsanpulver efter smak.
Ställ i kylen en stund innan du breder på tårtan.
 
Här är den laktosfria chokladen:
 
Lycka till!
 

Tårta till herrklubb!

Idag är min sambo iväg med ett gäng grabbar på herrklubb. Han har varit med att anordna dagen så givetvis fick jag äran att baka till deras fika. Hoppas grabbarna blir nöjda. 
 
 
 
 
 
Chokladtårtbotten:
 
4 ägg
2 dl socker
1 dl vetemjöl
1/2 dl potatismjöl
1/2 dl kakao
2 tsk bakpulver
 
Smöra och bröda en springform ca 24-26 cm. Vispa ägg och socker poröst i minst 5 min. Blanda potatismjölet, vetemjölet, kakao bakpulvret. Sikta sedan ner mjölblandningen i äggsmeten. Rör försiktigt runt. Häll smeten i en form. Grädda i nedre delen av ungen i ca 30-35 min. 175 grader. Ta ur botten och låt den svalna lite. Dela botten i 3 delar. 
 
Geisha fluff:
 
3 dl grädde
150-170 g Geisha 
 
Värm grädden i en kastrull, absolut inte koka. Lägg i after eighten och låt dem smälta i grädden. Det kan ta lite tid men det är viktigt att allt är smält. Ställ sedan i kyl i minst 6 h. Vispa sedan som vanlig grädde. Bred ut på tårtan. 
 
Hallonfyllningen:
 
3 dl grädde
2-3 dl halvtinade hallon
2-4 msk marsanpulver.
 
Vispa grädden hårt. Häll i den halvtinade hallon och låt vispen mosa sönder hallonen i grädden. Sedan häller du i marsanpulver efter smak.
Ställ i kylen en stund innan du breder på tårtan.
 
Runt tårtan har jag brett nötkräm som går att köpa på burk i affären. 2-3 pakt!
 
Chokladen som är på tårtan är:
 
Chokladglasyr:
 
75 g smör
5 dl florsocker 
1/2 dl mjölk
1 msk kakao
 
Smält smöret i en kastrull. Ställ av och låt svalan. Rör i florsocker, mjölk och kakao till en len smet. Häll försiktigt över kakan. Du väljer själv hur mycket du vill ska rinna ner på sidorna. Ta en liten slickepott och putt försiktigt över kanten. 
 
Ovan på tårtan hackade jag geisha och la på. 
 
 
Mmmm!
 
 
 
RSS 2.0